CostOS Estimating

CostOS este considerat ca fiind cel mai avansat sistem software de estimare a costurilor din Europa. Datorita faptului ca Nomitech coopereaza indeaproape cu reprezentantii europeni, CostOS este personalizat pentru a sprijini complet nevoile de estimare. Sistemul este bazat pe teoria fundamentala de estimare a costurilor si de aceea este foarte usor de utilizat in diferite domenii de activitate, cum ar fi Constructii, Oil&Gas, Energy si altele.

Infinity Business Solutions a devenit Partener Nomitech in Romania pentru zona de estimare a costurilor – CostOS Estimating

nomitech

Top 10 Beneficii

Interfata grafica usor de utilizat

1Cu ajutorul CostOS se pot gasi modalitati de optimizare a costurilor directe. In plus, in timp ce lucrati cu interfata grafica CostOS, veti descoperi cum sa reutilizati estimarile vechi pentru a le pregati pe cele noi. Nevoile care par consumatoare de foarte mult timp si chiar imposibil de realizat, devin simple cu CostOS.

Baza de date online

2CostOs este considerat un instrument foarte valoros datorita bazei de date de cost care accelereaza estimarea costului si, astfel, timpul pierdut pentru cautarea informatiilor si a documentelor, este castigat.

CostOS-ul este integrat cu bazele de date online care sunt furnizate pe baza de abonament. Acest lucru înseamnă că estimatorul are capacitatea de a căuta date de cost in mai mult de 1.000.000 de intrări și nu va fi lăsat fără un preț, nici măcar pentru un singur articol BOQ.

Estimarea directa pe modelele 3D

3Vederea 3D incorporata in sistemul de estimare a costurilor CostOS BMI Estimating va permite sa navigati cu usurinta prin ea si prin entitatile AutoSelect.

CostOS lucreaza cu standardele in vigoare si, in plus, suporta aproximativ toate sistemele de proiectare cum ar fi ArchiCAD, AllPlan, AutoDesk REVIT, DDS si altele. Nu este nevoie sa cumparati nici unul dintre aceste sisteme, decat in cazul in care doriti sa aveti si munca de proiectare, deoarece CostOS este furnizat cu modul de vizualizare.

Se integreaza cu alte aplicatii informatice

4Toate datele de cost pe care le colecteaza pot fi cu usurinta importate sau exportate in baza de date din Microsoft Excel. In plus puteti importa masiv BOQ-uri din Excel.

De asemena, CostOS va permite sa exportati estimarile in Microsoft Project si sa sincronizati toate resursele cu Primavera P6 în scopul de a pregăti cu usurinta programul de licitatie. In plus, rapoartele software pot fi exportate in fisiere PDF, Microsoft Word sau Excel, protejate cu parola sau nu.

Sincronizare in timp real cu Primavera P6

CostOS-ul va permite sa mentineti estimarile proiectului in conformitate cu planificarea. CostOS se adapteaza perfect oricarui mod de lucru utilizat:

• Puteti configura programul de proiect în P6 cu WBS și sa-l importati in CostOS pentru estimarea costurilor / resurselor de încarcare.

• Incepeti cu estimarile in CostOS, setati WBS-ul, utilizati fie baza de date locala fie on-line si exportati proiectul CostOS ca resursa incarcata in P6. Duratele activitatilor sunt calculate pe baza productivitatii sau a orelor lucrate pe care le-ati utilizat in estimari.

• Lucrati in paralel in CostOS si Primavera P6. Printr-o singura apasare de buton puteti vedea efectele duratelor modificate pe estimarile facute, precum si efectul cantitatilor modificate sau schimbate a estimarilor de cost asupra planificarii, iar schimbarile pe care le faceti in structurile WBS, activitati, durate, resurse, sunt autormat preluate de catre modulul de sincronizare.

Lucrurile nu se opresc aici, ca urmare a capacitatii pe care o aveti in CostOS de a extrage cantitatile din Building Information Model sau din On-Screen Takeoff®, puteti vedea instantaneu efectele modelelor modificate sau ordinele schimbate pe durata totala a proiectului.

Calculul cantitatilor utilizand aplicatia On-Screen Takeoff®

5CostOS este integrat cu software-ul On-Screen TakeOff® devenind astfel un pachet complet de estimare pentru o varietate de industii. In timp ce lucrati cu estimarile in CostOS, va puteti conecta la On-Screen Takeoff® pentru a calcula cantitati din schitele PDF sau DWG. Aceasta integrare va ofera posibilitatea sa cresteti cu 80% viteza de estimare si, foarte important, va ajuta sa evitati greseli costisitoare.

Folosirea aplicatiei On-Screen Takeoff® pentru procesele de extragere este un mod de a lucra eficient si precis. Integrarea cu CostOS duce la cresterea productivitatii echipei de estimare si la devansarea concurentei.

Amortizarea Echipamentelor in estimarea costurilor

6CostOS va permite calcularea cu exactitate a costurilor de exploatare si amortizare a echipamentelor. Software-ul suportă trei metode de calcul al amortizarii:

• Amortizarea lineară (de asemenea, cunoscut sub numele de metoda Caterpillar);

• Metoda de amortizare Standard German BGL 1991;

• Metoda precisă (potrivit pentru țările cu inflație ridicată).

După definirea consumului și a tipului de combustibil pentru fiecare echipament, CostOS permite utilizatorului să actualizeze costurile de operare prin simpla definire a ratei de combustibil (de exemplu, 1.03 € / lt) în zona proiectului. CostOS Pro și versiunile Enterprise vin cu o bază de date pre-instalata de circa 100 de mașini, care vă permit să estimati costurile proiectelor de infrastructura mai mari.

Lucrul in echipa

7Toți cei implicati în estimarea costurilor pe proiecte mari, stiu ca estimarea costurilor este o procedura de lucru de echipa. Informatiile trebuie sa fie transferate rapid în cadrul membrilor echipei si sa fie supravegheate de catre persoana responsabila pentru oferta finala. Versiunea Enterprise de CostOS permite estimatorilor sa aiba acces in timp real la datele pe care colegii de echipa le introduc in baza de date. Data si ora la care un cost de intrare a fost creat, precum si identitatea utilizatorului, al persoanei care a introdus datele, sunt stocate în baza de date.

In plus, administratorul de sistem poate defini roluri pentru fiecare utilizator, permitand sau interzicand accesul lor si a functiilor pe care le pot efectua (de a citi, scrie, sterge, edita) in baza de date. In functie de progresele ce sunt facute in timp ce se stabileste pretul unui articol BOQ, (in curs de revizuire, finalizat, aprobat) exista coduri de culoare corespunzatoare. Acest lucru permite liderului echipei sa defineasca rapid progresul general al estimarilor.

Statistici de cost

8Statisticile de cost in timpul estimarilor pot fi foarte folositoare si pot atrage atentia atunci cand sunt facute greseli, in special atunci cand trebuie sa fie facute preturi pentru o cantitate mare de articole BOQ. In functie de tipul proiectului care trebuie estimat, CostOS-ul poate extrage date statistice. Aceste date sunt foarte utile mai ales pentru estimatorii cu experienta care pot recunoaste imediat orice eroare in estimare.

Solicită DEMO