Workshop VIP (Value Improvement Practices)

Managementul proiectelor internationale

31 – martie – 2017 # 14:00 – 17:00

 

Contextul proiectelor internationale
Proiectele internationale reprezinta un miraj pentru mai toate companiile romanesti datorita faptului ca le pot asigura un business sustenabil intr-o piata competitiva.
Construirea unui parteneriat cu o companie din Europa de Vest, Orientul Mijlociu sau Africa, fie ca este vorba de industria energetica / oil&gas sau constructii civile si industriale, se realizeaza in timp indelungat si se bazeaza pe in primul rand pe incredere si competente demonstrate. Orice abatere de la calitate si de la termenele asumate poate conduce la deterioarea relatiei de parteneriat. De aceea este foarte important sa se cunoasca inca de la inceput cultura de business a partenerilor internationali si in mod particular cultura de project management.
Sisteme de raportare
Sistemul de raportare cerut de contractorii generali in zonele unde este prezenta influenta companiilor internationale poate sa fie radical diferit de cel pe care il impun Beneficiarii proiectelor majore in Romania.
Rapoartele Weekly si Monthly Report sunt cateva exemple de sintetizare a informatiilor relevante din proiect care colecteaza date de la departamentele de proiectare si inginerie, planning, achizitii, HSE etc.
Dezvoltarea unei Curbe S de urmarire a progresului proiectului sau chiar o riguroasa analiza Earned Value, reprezinta instrumente ce nu trebuie sa lipseasca in astfel de raportari.

Captura Value Improvement Practices

Workshop-uri VIP (Value Improvement Practices)
In timpul derularii proiectelor o serie de workshop-uri ar trebui derulate, in vederea imbunatatirii activitatii de coordonare si management:

 • Project Execution Planning Workshop (workshop de aliniere a echipei) – la demararea proiectului, in vederea stabilirii responsabilitatii, modului de abordare a proiectului, angrenarea tuturor partilor implicate (stakeholders)
 • Risk Management (workshop-uri de risc) – de fiecare data cand apare o problema in derularea unui proiect trebuie sa fim in stare sa spunem ca am anticipat aceasta problema, avem un plan si putem rezolva problema. Timp si bani pot fi economisiti, stresul evitat, aplicand principiile Managementului Riscului – eliminarea incertitudinilor, identificarea si analizarea riscurilor in vederea cresterii probabilitatii de aparitie a oportunitatilor si scaderea probabilitatii amenintarilor, dezvoltarea unui grafic de lucrari mult mai real, prin includerea riscurilor.
 • Schedule Optimization (workshop de optimizare a graficului) – utilizarea unor tehnici de optimizare a graficului, in vederea obtinerii unei probabilitati mai mari de realizare a proiectului in buget si timp, precum si cel mai mare grad de compresie posibil, fara a afecta obiectivele proiectului
 • Lessons learned (lectii invatate) – isi propune sa fie un schimb de experienta pe care ni-l dorim util, pentru toate companiile care deruleaza sau intentioneaza sa deruleze proiecte internationale. Vom impartasi din experienta noastra dar asteptam si de la participanti sa-si spuna durerile sau realizarile legate de acest subiect, pentru a evita greselile din trecut. Locatie: str.Constantin Aricescu nr.18, etaj 3 – interfon 05, sect.1 Bucuresti

  Workshopul poate fi organizat la cerere la sediul companiilor (in Bucuresti) si online pentru persoanele si companiile din tara sau din afara tarii !

  Inscrieri, in limita locurilor disponibile, prin completarea formularului:

  Formular de inscriere: Workshop VIP

  Locatie de desfasurare:
  La sediul InfinityLa sediul companieiOnline

Comments are closed.